Padlizsán gyógyhatásairól |
2024-02-05 22:23:45 |
A padlizsán július végétől késő őszig kapható. Lila héjú, szivacsos állományú bogyóját fogyasztjuk. A növény vadon élő faját egyes leírások szerint Dél-Ázsiában kezdték el nemesíteni, más adatok szerint viszont India az őshazája, és innen került Dél-Ázsiába. Európába a XVI... |
Pita, a lapos kenyerek alfája és omegája |
2015-08-14 23:11:11 |
Pita, a lapos kenyerek alfája és omegája A Földközi tenger térségének kedvelt lapos kenyere, a pita igazi életmentő. Ez az ősi kenyérféle a modern életvitelünkhöz is szervesen hozzátartozik, hiszen kevés munkával gyorsan elkészíthető, kínálhatjuk kenyérként köretnek, tölthetjük, feltétekkel megpakolva összesüthetjük, vagy akár szendvicset is készíthetünk belőle. A pita a... |
Vivica recept-blogja |
2015-05-15 22:16:21 |
Vivica recept Mai 20 perces vacsink: Grillezett mézes camembert, fokhagyma, bacon-be tekert spárga Mivel a spárga egészséges, ráadásul a szezonja van, a férjem viszont "nincs oda" érte, így a bacon-be tekerés fondorlatával, valamint az istenire sült körített finomságokkal "adtam el" neki is... Hozzávalók (2-3 főre) 50 dkg friss spárga 8-10 vékony szelet bacon 2 guriga... |
Mit esznek a vegánok? |
2015-04-22 22:09:14 |
Mit esznek a vegánok? Húsmentes, pontosabban vegetáriánus fogásokat szinte mindenki szívesen készít időnként akkor is, ha nem mond le véglegesen a húsételekről. No de vegánt? Egyáltalán milyen a vegán koszt, és kik azok a vegánok? A veganizmus, mint életstílus A húsmentes táplálkozás évezredek óta ismert világszerte, mégis a felgyorsult, modern világban akad egyre töb... |
Csípős grillezett csirkemell sült spárgával, tepsis újkrumpl |
2015-04-21 16:24:52 |
Hozzávalók: 2 csirkemell só bors cayenne bors olívaolaj 1 kg közepes méretű újkrumpli őrölt rozmaring (elhagyható) 50 dkg spárga extra szűz olívaolaj citromlé parmezán sajt (elhagyható) kis pohár tejföl/natúr joghurt bő marék bazsalikomlevél 1 gerezd fokhagyma Elkészítés: A sütőt bekapcsoltam 200 fokra és légkeveréses funkcióra. A krumplit alaposan megmostam. Sz... |
Nem is meséletm :-) |
2015-02-21 06:51:34 |
A héten volt a névnapom. Már korán reggel indultunk énekelni, kicsit morcosan, hidegben. Már reggelről jöttek a telefonok. Az ovikban egységesen mondták, hogy boldog névnapot Zsuzsi :-) Ebédidőt is tudtunk tartani, így bementünk egy helyi étterembe. Paradicsomos, sajtos csirke cici-t hamiztunk, majd indulás tovább. Jó kis farsangi bulik után hazafelé vettük az iramot. Hazaérve a... |
A sokszínű román konyha |
2014-10-05 18:02:45 |
A sokszínű román konyha A román konyha mai formáját évezredek folyamán nyerte el. A dák ősöktől a római megszállókon át a francia, olasz, bolgár, bizánci, arab hatások mellett az Osztrák-Magyar monarchiáig sok nemzet konyhájának fogásai alakították, s mára már igazi egységet alkotnak. A román konyha érdekes elegyét kínálja a keleti, a közép-európai és a nyugat-európai konyhá... |
Grillezett fonott csirkemell |
2013-07-17 20:43:16 |
Hozzávalók: 1 csirkemell, só, bors, fűszerpaprika; a muzsdéjhoz: 1 fej fokhagyma, 1 dl olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só; a körethez: 70 dkg újkrumpli, 5 dl olaj Elkészítése: A muzsdéjhoz a fokhagymát megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a sót meg az apróra vágott petrezselyemzöldet és krémesre kavarjuk, fokozatosan adagolva közben az olajat. A fél csirkemelleket éles kés... |
Haznos tanács a háztartásban |
2013-03-04 10:24:50 |
Hozzávalók: 1dl vízhez 2 evőkanál zselatin 1 ételfesték 1 üvegcse illó olaj bébiételes üveg Elkészítése: A zselatint felfőzzük a vízzel, kicsit lehűtjük. Belekavarjuk a festéket és az illó olajat és beletöltjük az üvegbe. Ha teljesen kihűlt, a hűtőbe téve megdermesztjük. Nem biztosít erős, intenzív illatot, de folyamatosan kellemesen illatosít. Kreativitásunkon múlik c... |
szeretettel |
2012-04-12 04:28:50 |
Adam J. JacksonAz Igaz Szeretet 10 Titka ADAMJ. JACKSON LEÁNYOMNAK NATÁLIÁNAK ,SZERETETTEL! BEVEZETŐ ESKÜVŐI VENDÉG A TALÁLKOZÁS A GONDOLAT EREJE A TISZTELET EREJE AZ ADNI TUDÁS EREJE A BARÁTSÁG EREJE AZ ÉRINTÉS EREJE A "SZABADNAK HAGYNI" ELV EREJE A hetedik titok A SZAVAK E... |
|